ساخت کابینت یکی از فعالیتهای حساس و سختی است که تنها از دست کابینت ساز حرفهای و با تجربه بر میآید. در صورتی که به دنبال فردی کاربلد برای طراحی و ساخت کابینت هستید، در سامانه حامی ساخت میتوانید بهترینها را پیدا و پس از مشاهده نمونه کارها و نظرات مشتریان سابق ساخت کابینت آشپزخانه خود را به آنها بسپارید؛ همچنین امکان دریافت مشاوره رایگان از متخصصین حامی ساخت برای شما فراهم شده است تا بهترین انتخاب و تصمیم را برای متریال و سبک، طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود داشته باشید.
ساخت کابینت MDF
در ابتدا باید به جواب این سوال رسید که کابینت سازی چیست؟ شاید این سوال کمی ابتدایی به نظر برسد؛ اما هنوز عدهای هستند که در مورد حرفه کابینت سازی، مدرک کابینت سازی، میزان درآمد کابینت سازی، مدت زمان یادگیری کابینت سازی، کارگاه کابینت سازی و مقدار مالیات کابینت سازی اطلاعاتی ندارند؛ به همین دلیل سعی کردیم در این مقاله در مورد صفر تا صد کابینت سازی اطلاعات کاملی در اختیارتان بگذاریم. کابینت ساز شخصی است که در طراحی و ساخت کابینتهای آماده یا سفارشی تخصص دارد و محصولات خود را از صفحات مختلف چوب تعمیر یا تولید میکند و بسیاری از محصولات را به صورت جداگانه برای مشتریان بر اساس اندازه گیری و سلیقه مشتری میسازد. برخی از رایجترین صنایع چوبی عبارتاند از طراحی سوئیتها اتاق خواب، کابینت و مبلمان آشپزخانه، مبلمان عتیقه، غذاخوری، مبلمان اداری یا مبلمان چوبی. در گذشته مسئولیت کل فرایند تولید، اعم از طراحی، تولید و نصب بر عهده شخص بود؛ اما در سالهای اخیر با کمک ماشین آلات پیشرفته و محصولات پیش ساخته این صنعت گسترش یافته و قسمتی از حجم کار اشخاص را به عهده گرفته است.
به طور کلی، حرفه کابینت سازی از نظر جسمی سخت است، توجه به جزئیات، خلاقیت و استعداد هنری از مولفههای اصلی این حرفه است.
در شغل ساخت کابینت استفاده از ابزارهای تخصصی ضروری است؛ همچنین گاهی به دلیل بکارگیری ابزارهای تیز یا ابزارهای برش خطرناک است و باید بسیار جدی گرفته شود. تجهیزات ایمنی برای کاهش احتمال آسیب جدی ضروری است. با این حال، برای داوطلبانی که پرشور، فداکار و عاشق تولیدات چوبی هستند، کابینت سازی شغلی است که میتواند بسیار مفید باشد. برای ورود به این حرفه شما دو راه دارید. روش اول، میتوانید به صورت تجربی مدتی را نزد یک استاد کار ماهر کارآموزی کنید و با جزئیات و نکات اصلی این حرفه آشنا شوید. روش دوم، میتوانید اقدام به اخذ مدرک کابینت سازی فنی حرفهای کنید؛ بدین صورت که کلاسهای عملی مختلفی برای آشنایی با انواع چوب، انواع ابزارها، نحوه کار و پیاده سازی پروژه برگزار میشود و پس از پشت سر گذاشتن این کلاسها مدرک فنی و حرفهای برای شما صادر میشود و اگر این روش را ادامه دهید حتی میتوانید تا مرحله اخذ مدرک بین المللی کابینت سازی پیش بروید. طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه در مشهد توسط تیم حامی ساخت با قیمتی مناسب و در مدت زمانی معقول صورت میگیرد. طراحی کابینت آشپزخانه خود را به حامی ساخت بسپارید.
ساخت انواع کابینت به چه صورت است؟
برای ساخت انواع کابینت به مواد اولیه مختلف نیاز داریم. این روزها با توجه به گسترش تکنولوژی و متناسب با سلیقه افراد از مواد اولیه متنوعی برای ساخت کابینت استفاده میشود. امروزه ساخت کابینت با جنسهای مختلف بسیار رایج و پرطرفدار است. در ادامه به چند مورد از متریالی که به کمک آنها میتوان کابینت ساخت، اشاره میکنیم.
- ساخت کابینت ام دی اف
- ساخت کابینت چوبی
- ساخت کابینت فلزی
- ساخت کابینت با آجر
- ساخت کابینت با کاشی
- ساخت کابینت با سنگ
- ساخت کابینت سرامیک
- ساخت کابینت بتنی
معمولا از موارد بالا برای ساخت کابینت استفاده میکنند. در ادامه هر کدام را با جزئیات بیشتری توضیح خواهیم داد.
ساخت کابینت ام دی اف (MDF)
تخته فیبر با چگالی متوسط که اغلب با حروف اولیه آن، MDF شناخته میشود. این روزها استفاده از کابینت ام دی اف به دلیل مزایا و امکانات بینظیری که در اختیار افراد میگذارد بسیار مرسوم است.
مزایا ساخت کابینت
- کار با ام دی اف بسیار آسان است.
- ام دی اف نسبت به سایر متریال موجود بسیار شیکتر است.
- قیمت مناسب و تطبیق پذیری بالایی دارد.
- در مقایسه با چوب طبیعی هیچ گونه گره، دانه و پیچ خوردگی ندارد.
- هیچ ترکشی، سوختگی و پارگی بر جای نمیگذارد.
- برای پروژههای سبک، مانند قفسه بندی و تزیین، ام دی اف میتواند عالی باشد.
- کاربر پسند و مقرون به صرفه است.
معایب ساخت کابینت
- ام دی اف وزن بالایی دارد.
- گوشههای آن به راحتی آسیب دیده و سطوح صاف آن به راحتی خراشیده میشود.
- وقتی در معرض حتی مقدار ناچیزی از آب قرار میگیرد دچار تورم یا حتی شکستگی میشود.
قیمت روز کابینت رو از کارشناسان حامی ساخت بگیر
روش ساخت کابینت ام دی اف
نحوه ساخت کابینت ام دی اف بسیار راحت است به شرط اینکه مهارت و تخصص داشته باشید. مراحل ساخت کابینت ام دی اف بدین صورت است که شما پس از طراحی، ورقههای بزرگ ام دی اف را متناسب با ابعادی که در نظر دارید برش میدهید؛ سپس با توجه به سازهای که قصد ساخت آن را دارید قطعات ام دی اف را به یکدیگر متصل میکنید. ساخت کابینت ام دی اف آشپزخانه برای محیطهای مدرن بهترین گزینه است. مراحل ساخت کابینت MDF قطعا پیچیدهتر و گستردهتر از آن چیزی است که در بالا توضیح داده شد و ما تنها مختصری از آنچه لازم است را بیان کردیم. برای اطلاع از نحوه ساخت کابینت MDF خوب است سری به صفحات سایت حامی ساخت بزنید تا ضمن آشنایی با این موضوع، انواع ام دی افهای موجود را نیز بشناسید. نکته: قبل از اینکه محصول مورد نظر خود را سفارش دهید حتما تحقیق و بررسیهای لازم را انجام دهید تا با مجموعهای قرارداد ببیند که ظرافت کار و کیفیت را مد نظر داشته باشد تا سازهای زیبا و با کیفیت برای شما بسازد. روش ساخت کابینت MDF اگر به درستی انجام نشود قطعا هنگام استفاده آن دچار مشکل خواهید شد. کیفیت و طرز ساخت کابینت ام دی اف تضمین کننده مدت زمان ماندگاری و نوعی تضمین است.
آموزش ساخت کابینت ام دی اف
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که تمایل دارید وارد بازار ساخت و طراحی کابینت شوید، بهتر است از فردی متخصص و با تجربه در این زمینه کمک بگیرید. ساخت و نصب کابینت یکی از حرفههایی است که همیشه برای آن متقاضی وجود دارد. در گذشته برای ساخت کابینت از آجر، خشت و گل بهره میبردند اما این متریال فضای زیادی را میگرفت از این رو ساخت کابینت با چوب رونق یافت.
اگر به دنبال آموزش ساخت کابینت ام دی اف هستید بهتر است به مراکز ساخت کابینت مراجعه کنید تا به شما آموزشهای لازم برای تبدیل شدن به یک نصاب کابینت را به شما بدهند.
آموزش کابینت سازی MDF
ام دی اف یکی از پرکاربردترین متریالها در ساخت کابینت است از این رو با یادگیری ساخت کابینت ام دی اف میتوانید پروژههای زیادی انجام دهید. حوزه ساخت کابینت درآمد مناسبی نیز دارد که میتواند برای علاقهمندان به حوزه ساخت کابینت شغل مناسبی باشد.
اولین گام در ساخت کابینت
قدم اول برای ساخت کابینت از گامهای کوچکتری شکل گرفته است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
- طرح
- اندازه گیری
- طراحی
- انتخاب نوع مواد و مصالح لازم
- ارزیابی اندازهها در هنگام برش
- انجام برش کاری
- لبه چسبانی
- شیار زنی
- سوراخ زدن
- مونتاژ
- حمل و نقل کابینت
پس از اتمام تمامی این مراحل و آماده شدن کابینت ساخته شده برای نصب باید مواردی را انجام دهید تا محل نصب را برای کابینت آماده کنید.
قیمت دقیق کابینت رو از کابینت ساز حرفهای بگیر. کافیه فقط درخواست خودت رو ثبت کنی
گام دوم در ساخت کابینت
حال که کابینت شما برای نصب آماده شده است خوب است که با انجام مواردی فرایند نصب را ساده سازی کنید. مواردی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم به شما در اتمام راحتتر پروژه کمک خواهد کرد.
- علامت گذاری روی دیوارها
- نصب اتصالات روی دیوارها
- نصب کابینت
- اندازه زدن دربهای نما در کابینت اپن و طبقات داخلی کابینت
- برش کاری و لبه چسبانی
- لوله گذاری دربها
- نصب دستگیرهها و …
یادگیری اصولی و درست این دو گام تنها با شرکت در کلاسهای فنی و حرفهای معتبر و آموزش دیدن از کابینتکار با تجربه میسر است. در صورتی که در انجام موارد آورده شده در این دو گام خبره شوید میتوانید به ساخت کابینت بپردازید.
قیمت ساخت کابینت ام دی اف
قیمت کابینت نسبت به کابینت کلاسیک بسیار مناسبتر است. به طور کلی قیمت ساخت کابینت ام دی اف به عوامل مختلفی بستگی دارد، یکی از مهمترین آنها متراژ کابینت است. هر چقدر تعداد و متراژ کابینتی که نیاز دارید بیشتر باشد قطعا باید هزینه بیشتری پرداخت کنید؛ علاوه بر این مورد هرچقدر نقشه ساخت کابینت MDF پیچیدهتر باشد و پیاده سازی آن به زمان بیشتری نیاز داشته باشد باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید. گاهی نیز به دلیل بکارگیری چوب ام دی اف درجه یک یا درجه دو هزینه ساخت کابینت ام دی اف متغیر است. ساخت کابینت ام دی اف ارزان یکی از پیشنهاداتی است که معمولا از طرف کابینت سازان ارائه میشود؛ اما باید دقت داشته باشید که با خرید کابینت ارزان کیفیت را از دست ندهید.
وسایل مورد نیاز برای ساخت کابینت ام دی اف
وسایل مورد نیاز برای ساخت کابینت ام دی اف شامل میزهای اره، سنبادههای درام، سیستمهای حذف گرد و غبار یا خلاء و برش دهندههای برقی میشوند. آنها همچنین از ابزار دستی برای کارهای چوبی مانند سنبادههای بیسیم، متهها، منگنه، اره منبت کاری، اره مویی و ماشینهای لمینت استفاده میکنند؛ همچنین از میخ، چسب چوب، نوار، پیچ، بست و رولپلاک برای محکم کردن قطعات چوبی جداگانه استفاده میشود.
ساخت کابینت فلزی
آلومینیوم، فولاد و فولاد ضد زنگ، سه مورد از محبوبترین مواد اولیه مورد استفاده در ساخت کابینتهای فلزی و هر یک دارای ویژگیهای متمایزی هستند. کابینت فلزی ویژگیهایی همچون دوام، ثبات و مقاومت در برابر ضربه دارد. آلومینیوم معمولاً به اندازه فولاد قوی نیست و تقریباً یک سوم وزن آن است. اگر وزن کابینت برایتان مهم است، آلومینیوم میتواند بهترین انتخاب باشد. آلومینیوم زنگ نمیزند؛ بنابراین استفاده از کابینت فلزی در محیطی با رطوبت بالا بسیار مناسب است. با این حال آلومینیوم مستعد اکسید شدن است و میتوانند دچار خوردگی گالوانیکی شود.
قیمت کابینت رو از کابینت ساز شهرت بگیر
قیمت کابینت فلزی
با وجود اینکه کابینت فلزی مزایای بسیاری دارد؛ اما این روزها طرفدار خاصی ندارد؛ زیرا این مدل کابینت قدیمی شده است و دیگر جذاب نیست؛ اما با این حال بهترین گزینه برای کسانی که به دنبال کابینت با قیمت مناسب هستند ساخت کابینت فلزی است. اگر قصد خرید کابینت با قیمت مناسب را دارید، قیمت کابینت فلزی دست دوم و قیمت کابینت فلزی قدیمی بسیار مناسب است؛ ضمن اینکه این کابینتها را میتوان به صورت تکی نیز خرید کرد. قیمت کابینت فلزی تکی و قیمت کابینت فلزی گالوانیزه نیز در مقایسه با سایر کابینتها مقرون به صرفهتر است. حتی کابینت فلزی جدید که اندکی شکیلتر هستند و در مقایسه با ام دی اف، سنگ و کابینت های گلاس بسیار ارزانتر هستند.
ساخت کابینت با آجر
ساخت کابینت با آجر در هر سبک آشپزخانهای مورد استقبال قرار میگیرد. آنها شخصیت بیشتری به فضای آشپزخانه شما میدهند، به آن احساس گرما و روشنایی میبخشند و لایهای از بافت را اضافه میکنند که قطعاً برای ظاهر آشپزخانهها، به ویژه آشپزخانههای مدرن، جذاب است. این سبک طرفداران خاص خودش را دارد و در نظر عدهای بسیار محبوب است. به طور کلی استفاده از این عناصر در دکوراسیون خانه میتواند تاثیر شگرفی بر جذابیت منزل شما داشته باشد. ساخت کابینت آشپزخانه با آجر، ضمن جذابیتی که به فضای آشپزخانه شما میبخشد، نوعی بازگشت و ابراز علاقه به جلوههای بصری قدیمی است که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار گرفته است؛ البته امروزه اکثرا به ساخت کابینت با آجر نسوز میپردازند که ایمنی بالاتری دارد.
ساخت بدنه کابینت با سنگ
ساخت کابینت با سنگ زیبایی چشم نواز و روحی تازه به آشپزخانه شما میبخشد. استفاده از سنگ به جای سایر متریال بیروح همچون فلز، انرژی بیشتری را در محیط خانه شما منتشر میکند. استفاده از سنگ برای ساخت کابینت آشپزخانه معایبی نیز دارد، سنگها بسیار سنگین هستند و معمولا قیمت بالایی دارند؛ اما در برابر ضربه و رطوبت بسیار مقاوماند و در صورت کثیف شدن به راحتی با یک پارچه خیس تمیز میشوند. نکته: ساخت کابینت بتنی، ساخت کابینت آشپزخانه با سرامیک، ساخت کابینت با کاشی و ساخت کابینت با کناف تا چند سال اخیر مرسوم بود؛ اما این متریال وزن بالایی دارند، تنوع و جذابیت آنها بسیار محدود است. از طرفی وجود کابینتهای ام دی اف و کابینت ممبران موجب شده تا افراد کمتر به این موارد رغبت داشته باشند. ساخت کابینت آشپزخانه با ام دی اف و سنگ جدا از جذابیت، طول عمر بالایی دارد و شما میتوانید در دراز مدت از آنها استفاده کنید.
قیمت ساخت کابینت آشپزخانه
قیمت ساخت کابینت آشپزخانه به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهمترین عامل تاثیر گذار در قیمت کابینت نوع متریال مصرفی است. ساخت کابینت با ام دی اف و ساخت کابینت با سنگ هزینه بیشتری دارد در مقابل هزینه ساخت کابینت فلزی و کابینت سازی چوبی درجه 2 بسیار مقرون به صرفه است. عامل دوم متراژ کابینتها است که هر چقدر متراژ بیشتر باشد باید هزینه بیشتری پرداخت کنید و در آخر استفاده از متریال درجه یک یا دست دوم است که میتواند تاثیر قابل توجهی بر قیمت ساخت کابینت آشپزخانه داشته باشد. ساخت کابینت مدرن که با دستگاههای تخصصی صورت میگیرد و طراحیهای پیچیدهای دارد نیز قیمت بالایی نسبت به کابینت سازی چوبی دارد.
جمع بندی
در انتها به عنوان جمع بندی یک نکته بسیار مهم را یادآوری میکنیم . اگر قصد خرید یا سفارش کابینت آشپزخانه را دارید اولین گام نیازسنجی و بررسی موقعیت است؛ به عنوان مثال، اگر قصد خرید کابینتی را دارید که صرفا قیمت مناسبی داشته باشد بهترین گزینه کابینت سازی چوبی و فلزی است. اگر صرفا به دنبال جذابیت هستید ساختن کابینت با سرامیک و ساخت کابینت ام دی اف پیشنهاد میشود. اگر در مناطق شمالی زندگی میکنید که رطوبت آن زیاد است استفاده از ام دی اف اصلا عقلانی نیست؛ زیرا ام دی اف در معرض رطوبت، دچار شکستگی میشود. همچنین برای ساخت کابینت زیر سینک دستشویی نیز بهتر است از متریالی استفاده کنید که نسبت به رطوبت حساس نباشند؛ ساخت صفحه کابینت با سرامیک برای این مورد مناسب است. نحوه ساخت کابینت زیر سینک به دلیل شرایط مرطوبی که در آن قرار دارد باید کاملا استاندارد صورت بگیرد تا هیچ مشکلی نداشته باشید.