چوب mdf یکی از مهم ترین چوب هایی است که آشپزخانه های ما با آن رنگ و بوی دیگری می گیرد. با توجه به لوازم زیادی که در آشپزخانه های منازل وجود دارد، همواره نیاز به وجود کابینت به شدت احساس شده است. در گذشته از کابینت های فلزی استفاده می شد که در آن زمان محبوبیت زیادی نیز داشتند. اما بعد از آن استفاده از کابینت های چوبی نیز به دلیل زیبایی و شکیل بودن، مد نظر بسیاری از افراد قرار گرفت.
از آن زمان تاکنون تغییرات زیادی در صنعت ساخت چوب به وجود آمده که بر صنعت کابینت سازی نیز تاثیرات زیادی گذاشته است. یکی از این تغییرات، ساخت چوب های ام دی اف است. این چوب ها از فشرده سازی خرده های چوب ساخته میشوند و با روکشهای زیبا و متنوع پوشانده میشوند. با توجه به اینکه جنس این چوب ها مقاوم است و ظاهر زیبایی نیز دارند، از آن ها در ساخت کابینت های آشپزخانه به میزان زیادی استفاده می شود. در ادامه نکاتی را برای شما بیان می کنیم که بیانگر پاسخی برای سوال چوب mdf چیست، است.
حتما شما هم شنیده اید که می گویند آشپزخانه قلب هر خانه ای است. هنگامی که می خواهید برای خرید یا اجاره ی یک خانه اقدام کنید، اولین جایی که بررسی می کنید، آشپزخانه ی آن است. فضای داخلی آشپزخانه های امروزی به دلیل باز بودن، از همه ی جا خانه پیدا است و زیبایی آن اهمیت زیادی برای صاحبان خانه ها و به خصوص بانوان دارد. لوازم زیادی نیز مانند ظرف و ظروف و تجهیزات برقی و دیگر تجهیزات در آشپزخانه وجود دارد که همگی به فضای زیادی نیاز دارند. استفاده از کابینت به ایجاد فضای بیشتر و همچنین زیباسازی آشپزخانه ها کمک زیادی می کند.
بنابراین تلاش زیادی می شود که در آشپزخانه ها از کابینت های زیبا و هماهنگ با فضای داخلی منزل استفاده شود تا ظاهر جذابتری به منزل داده شود. بنابراین بهتر است که قبل از خرید کابینت برای آشپزخانه ی خود، حتما اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنید.
چوب MDF به محصولاتی گفته می شود که از خرده چوب ساخته می شوند. این خرده چوب ها در صنعت چوب سازی به عنوان مواد دور ریز محسوب می شوند. در قدیم، این خرده چوب ها را با چسب ترکیب کرده و آن ها را فشرده می کردند تا به صورت تخته چوب در بیاید. سپس از یک روکش بر روی آن استفاده می کردند تا ظاهر زیباتری به آن ببخشند. به این محصولات نئوپان گفته می شد. شاید جالب باشد که بدانید، چوب های MDF نیز مانند نئوپان ها ساخته می شوند. این محصولات از ترکیب خرده چوب، چسب و موم ساخته می شوند که تحت فشار و حرارت بالا فشرده می شوند. بعد از آن از یک روکش بر روی آن استفاده می شود. چوب های MDF قیمت بالاتری نسبت به نئوپان ها دارند اما در مقابل کیفیت و دوام بالاتری داشته و ساخت تجهیزات چوبی از آن ها به مراتب ساده تر است. علاوه بر این، زیبایی بیشتری نیز دارند.
امروزه چوب های MDF تنوع بسیار زیادی در کیفیت و ظاهر دارند که باعث می شود برای تمام سلیقه ها بتوان چوب و طرح دلخواه را پیدا کرد. بنابراین چه گزینه ای بهتر از این که برای آشپزخانه ی منزل خود از MDF استفاده کنید! این چوب ها دوام زیادی دارند و می توانند برای سالها در محیط آشپزخانه باقی مانده و کیفیت خود را حفظ کنند. علاوه بر این، چوب های MDF بسیار خوش ساخت نیز هستند که باعث می شود با سرعت زیادی ساخته شده و نصب آن ها نیز به سرعت انجام بگیرد.
این روکش ها از جنس های مختلفی مانند ملامین ساخته می شوند که علاوه بر زیبایی و تنوع ظاهری، می تواند به دوام و ماندگاری کابینت نیز کمک زیادی کند. اگر به یک کارگاه تولید چوب MDF سر بزنید، متوجه می شوید که روکش های زیادی در طرح های مختلف برای چوب های خود دارند که به وسیله ی چسب و استفاده از دستگاه پرس، بر روی آن چسبانده می شود.
در ادامه برای شناخت بهتر اینکه روکش ام دی اف چیست، با هم چند نوع از بهترین روکش برای چوب mdf را با هم بررسی می کنیم:
این روکش ام دی اف، مقاومت بسیار بالایی را ایجاد می کند. درست است که از لایه نازک و تحت فشار بالا در کارخانه ها، روی چوب، نصب می شود، اما مقاوت بسیار خوبی دارد. به همین دلیل این روکش برای کابینت ها، کاربرد مناسبی داشته و با تنوع رنگی که در اختیار کاربر قرار می دهد، مورد توجه افراد زیادی قرار خواهد گرفت.
ویژگی های خاص این روکش:
پرطرفدارترین روکش ام دی اف برای کابینت ها روکش هایگلاس برای چوب ام دی اف است که از ماده پلکسی گلاس ساخته می شود. این روکش ها، دارای انواع براق و مات است که در قیمت های مختلف، در اختیار کاربران، قرار خواهد گرفت.
ویژگی های خاص روکش هایگالس
یکی از انعطاف پذیرترین روکش های چوب ام دی اف، روکش اکریلیک است. این روکش ترموپلاستیک به گونه ای است که شکل گیری بسیار بالایی دارد. این یعنی شما هر وسیله ای را با این روکش می توانید بسازید و روکش هیچ گونه ناسازگاری با شما نخواهد داشت.
بله. حتما شما هم اخیرا نام کابینت های ممبران و یا های گلاس را شنیده اید. این کابینت ها نوعی از کابینت های MDF هستند که تکنولوژی ساخت و ظاهر آنها با کابینت های MDF معمولی متفاوت است. کابینت های های گلاس، ظاهری براق دارند که معمولا در رنگ های روشن استفاده می شوند. چوب داخلی این کابینت ها از MDF معمولی است اما روکش آن ها از جنس پلکسی ساخته می شود. برای همین مقاومت بالا و ظاهری بسیار براق و جذاب دارد.
در مقابل اما در کابینت های ممبران از روکش ممبران استفاده می شود. ممبران به موادی از جنس پی وی سی گفته می شود که با فشار زیاد بر روی MDF فشرده شده و ظاهری مات اما زیبا به آن می بخشند. استفاده از این کابینت ها امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
این کابینت ام دی اف ها امروزه نسبت به سایر کابینت های جدیدی که وارد بازار شده اند، قیمت مناسب تری دارند. علاوه بر آن در همه ی شهرهای کوچک و بزرگ نیز می توانید به راحتی کابینت MDF دلخواه خود را پیدا کرده و برای منزل خود خریداری کنید. تمیز کردن این کابینت ها نیز به راحتی صورت می گیرد و در کمترین زمان می توانید هر گونه لکه و یا آلودگی را از روی آنها پاک کنید.
علاوه بر اینها، تعمیر این کابینت ها نیز به راحتی صورت می گیرد و در صورت خرابی، نیاز نیست که نگران هزینه های بالای خرید کابینت جدید باشید.
دقت کنید که این کابینت ها از روکش های مناسبی برخوردار هستند که باعث می شود مقاومت آن ها نسبتا زیاد باشد. اما به خاطر داشته باشید که فضای داخل آشپزخانه ها معمولا مرطوب است و اگر میزان این رطوبت زیاد باشد، ممکن است به روکش MDF آسیب برساند. اما در حالت عادی می توانید اطمینان داشته باشید که این کابینت ها در مقابل رطوبت طبیعی آشپزخانه به خوبی مقاومت دارند و نیازی نیست که نگران تغییر شکل آنها باشید.
دقت کنید که اگر می خواهید که کابینت خود را تمیز کنید، می توانید با استفاده از یک دستمال خیس با کمی مواد شوینده ی رقیق این کار را انجام دهید. اما به خاطر داشته باشید که نباید به طور مداوم از شوینده های قوی استفاده کنید. بهتر است بعد از آن که کابینت خود را تمیز کردید، آن را با یک دستمال خشک کنید و رطوبت آن را بگیرید.
امیدوارم این اطلاعات که برگرفته از تجربیات گروه حامی ساخت است، برای شما کاربردی و مفید باشد.