كفپوش چيست؟ کفپوش به رویهها و لایههای کف ساختمان گفته میشود که انواع مختلفی دارد و با توجه به سلیقه افراد در مکانهای مورد نظر نصب میشوند. شما میتوانید پس از خرید کفپوش به سایت حامی ساخت مراجعه کنید و از طریق لیست کاملی که توسط این مجموعه ارائه شده بهترین نصاب کفپوش را انتخاب کنید. حامی ساخت علاوه بر معرفی نصاب کفپوش، بهترین کناف کار در اقصی نقاط را نیز معرفی میکند.
در ادامه به معرفی انواع کفپوش و بررسی ویژگی های هر کدام میپردازیم.
بررسی انواع کفپوش و ویژگیهای هر کدام
کفپوشها در انواع مختلفی تولید میشوند که هر کدام از آنها متناسب با ویژگیهایی که دارند در محیطهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. کفپوشها بنا به کاربردشان به گونههای مختلفی مانند کفپوش اپوکسی، کفپوش حفاظتی، کفپوش گرمایشی، کفپوش متحرک، کفپوش پرزدار تقسیم شدهاند.
به طور کلی اگر کفپوشها را از لحاظ کاربرد و مقاومت به دو دسته مسکونی و صنعتی تقسیم کنیم با موارد زیر مواجه میشویم.
مسکونی: سنگ( مرمر و گرانیت )، لاستیک، کفپوش پی وی سی، کاشی ، چوب(پارکتها و لمینتها)، مخمل، موکت و فرش
صنعتی: پشم شیشه نایلون، چوب پنبه، پشم، ورقه (فلزی)، وینیفلکس و وینیل گرانیت، سیمان، بتن، رزین اپوکسی و کفپوش اپوکسی و گرانیت اپوکسی.
1. کفپوش کاشی و سرامیک
کاشی و سرامیک یکی از بهترین کفپوشها است که برای مدت طولانی میتوان در حمام، آشپزخانه، اتاق ها و … استفاده کرد. این نوع کفپوشها رنگ و مدلهای متنوعی دارند و گاهی ظاهر آنها شبیه به چوب است.
2. کفپوش پارکت چوبی و بامبو
یکی از زیباترین کفپوشها، پارکت چوبی است که امروزه طرفداران زیادی دارد و بیشتر مردم برای منازل مسکونی و مکانهای مورد نظر از پارکت استفاده میکنند؛ اما استفاده از کفپوش پارکت چوبی در مکانهایی که در معرض رطوبت هستند مناسب نیست. کفپوش بامبو نیز تقریبا از نظر کارایی، هزینه و نصب شبیه به پارکت چوبی است.
3. کفپوش پارکت لمینت
کفپوش پارکت لمینت جایگزین مناسبی برای پارکت چوبی است؛ زیرا که هزینه پایینتری دارند و ظاهر آنها شبیه به چوب واقعی است. این نوع کفپوشها از پالت چوب و زرین به وجود آمدهاند.
4. کفپوش وینیل
کفپوش وینیل یکی از انواع کفپوشها است که نصب آنها آسان و راحت است. این نوع کفپوشها دوام و مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند. به همین دلیل برای استفاده در آشپزخانه، مکانهای عمومی، حمام و زیر زمین بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. جنس کفپوش وینیل از پلاستیک، پی وی سی، اکریلیک است و مدلها و سبکهای مختلفی دارند.
5. کفپوش بتنی
کف بتنی به جای کفپوش سنتی مانند فرش و موکت مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع کفپوشها ماندگاری بالایی دارند و مراقبت از آن ها کار راحتی است. از کفپوشهای بتنی به دلیل دوام بالایی که دارند در خیابانها و بزرگراهها بیشتر استفاده میشوند. برای استفاده از این نوع کفپوشها باید از یک مهندس خوب سوال کنید که آیا مناسب برای مکانی که انجام میدهید است یا خیر؟ زیرا باید مطمئن باشید که زمین توان تحمل وزن بتن را دارد. مهندسان توصیه میکنند در برخی از مکانها باید از بتن سبک استفاده کرد.
6. کفپوش مرمر
در زمان قدیم استفاده از کفپوش مرمر به دلیل قیمت بالایی که داشت به عنوان نمادی ثروتمند به شمار میرفت. استفاده از این نوع کفپوش ها در اتاقها نمای خاصی به اتاق میدهد و بسیار آرامبخش است. همچنین استفاده از کفپوش مرمر در مناطق گرمسیر مناسب است و در همه نقاط منزل مانند آشپزخانه، حمام و پذیرایی مورد استفاده قرار میگیرد. باید این نوع کف پوشها را با پاک کنندههای ملایم پاک کنید تا دچار آسیب نشوند و زیبایی خود را از دست ندهند.
7. کفپوش آجر
کفپوش آجر بیشتر برای پیادهروها مناسب است. به دلیل زیبایی زیادی که دارد در بیشتر مناطق شهر دیده میشود. در هنگام چیدن این کفپوشهای آجر از ویبراتورهای مکانیکی استفاده میشود. همچنین میتوان از ابزارهای دیگری نیز استفاده کرد؛ اما به دلیل سرعت بالا از ویبراتور مکانیکی استفاده میکنند.
8. کفپوش چرمی
کفپوشهای چرمی بسیار زیبا هستند و عایق صدا هستند. هنگام راه رفتن روی آنها نرمی و لطیف بودن احساس میشود. در مدت زمان زیاد، این کفپوشها رنگ و جنسشان تغییر میکند و حالت اولیه خود را از دست میدهند. قیمت کفپوشهای چرمی بسیار بالاست و استفاده از آنها مقرون به صرفه نیست.
9. کفپوش سنگی
کفپوشهای سنگی که نام دیگر آنها سنگ فرش است در نقاط مختلف شهر استفاده میشود. این نوع کفپوشها در رنگهای مختلفی طراحی میشوند و بیشتر شبیه به سنگ هستند و بیشتر در خیابانهای اطراف و پیادهروها به کار میروند.
10. کفپوش چوب پنبه
کفپوش چوب پنبه به دلیل نرمی و اصطکاکی که دارد بیشتر در مهد کودکها و فضاهای تجاری به کار میرود. افراد با قرار گرفتن روی آن احساس خستگی نمیکنند زیرا که بسیار نرم است. این نوع کفپوشها قیمت بسیار بالایی دارند.
راهنمای خرید کفپوش
در هنگام خرید کفپوش نیاز است که چندین فاکتور را در نظر داشته باشید تا خریدی بهینه و مقرون به صرفه داشته باشید.
قیمت کفپوش:
قیمت مهمترین فاکتوری است که افراد در هنگام خرید انواع محصولات و خدمات آن را در نظر میگیرند. میزان بودجهای که برای خرید کفپوش در نظر دارید، میتواند تا حد زیادی انتخاب شما را تحت الشعاع قرار دهد.
اگر بودجه محدودی دارید بهتر است سمت خرید کفپوشهای چوبی نروید؛ زیرا با توجه به اینکه اکثر کفپوشهای چوبی، از چوب طبیعی ساخته شدهاند قیمت بالایی دارند؛ اما کفپوشهای لمینت بسیار مقرون به صرفه هستند.
کیفیت کفپوش:
با توجه به اینکه کفپوش در کف محیط نصب میشود و در معرض رفت و آمد قرار دارد و شاید در طول روز افراد بسیاری روی آن پا بگذارند بهتر است از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا مجبور نشوید پس از مدتی آن را تعمیر یا تعویض کنید و هزینه و عملیات تخریب را متحمل شوید. کفپوش وینیل و سرامیک دور مورد از مقاومترین موارد برای پوشش کف ساختمان هستند.
جنس کفپوش:
جنس کفپوش از دیگر مواردی است که باید هنگام خرید به آن توجه داشته باشید. کفپوشها در جنسهای مختلف همچون چوبی، لمینت، وینیل، سرامیک، بتن، سنگی و غیره عرضه میشوند و هر کدام از لحاظ قیمت و مقاومت متفاوتند و شما میتوانید متناسب با محیط، میزان رفت و آمد و بودجهای که در نظر دارید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
تناسب رنگ با محیط:
توجه به مباحث زیبایی شناختی در حین خرید میتواند زیبایی بصری محیط را چند برابر کند. در نظر گرفتن سبک دکوراسیون داخلی، رنگ محیط و سایر تجهیزات موجود در محیط از جمله مواردی هستند که باید در هنگام انتخاب کفپوش به آن توجه داشته باشید.
ویژگی های یک کفپوش مناسب
پالت کفپوش باید یک سری ویژگیهایی را داشته باشد تا کفپوش مناسبی محسوب شود.
- دوام بالا
- مقاومت در برابر آسیب و خراشیدگی
- مقاومت در برابر آب
- طول عمر بالا
- وزن سبک نصب آسان
در انتها به عنوان نکته پایانی یادآوری میکنیم که برای خرید کفپوش بهتر است یک مجموعه معتبر و مطمئن را انتخاب کنید که علاوه بر محصول باکیفیت خدمات و پشتیبانی کاملی را نیز ارائه دهد. مجموعه حامی ساخت با توجه به اهمیت این موضوع بهترینها را به شما معرفی میکند.