یکی از مهمترین تغییرات در دکوراسیون منزل، تغییر پوشش کف خانه است؛ زیرا در حال و هوای خانه تاثیر زیادی دارد. برای تغییر پوشش کف خانه، کف پوشهای مختلفی وجود دارد که میتوان با توجه به دکوراسیون، رنگ مبلمان و… نوع کفپوش و رنگ آن را انتخاب کرد.
پارکتها قابلیت نصب در منزل مسکونی، تجاری، اداری، فروشگاهها و… را دارند. کیفیت پارکتها بر روی ماندگاری آنها تاثیر دارد و اگر پارکتی کیفیت بهتری داشته باشد ماندگاری بالاتری خواهد داشت. در ادامه این مطلب به معرفی پارکت خواهیم پرداخت و اطلاعات مفیدی در رابطه با خرید پارکت و خرید پارکت لمینت به شما خواهیم داد.
پارکت چیست؟
پارکتها صفحات نازک چوبی هستند که به عنوان پوششی برای کاور کردن سطح زمین مکانهای مختلف من جمله خانه، فروشگاهها، انواع مکانهای اداری و تجاری به کار میروند. به بیانی دیگر پارکت نوعی کفپوش لوکس با قیمت بالا است که در زمان قدیم بیشتر در خانههای اشرافی نصب میشد. با وجود معایب پارکت، این کفپوش به دلیل تنوع در مدلها و رنگهایی که دارد توانسته در بین مشتریان، محبوب واقع شود.
بافت چند لایه، عایق و بادوام بودن، نصب آسان و… از جمله دلایلی هستند که باعث شدند پارکت محبوبیت بالایی داشته باشد؛ به طوری که این کفپوش اغلب نسبت به سایر کفپوشها در اولویت بالاتری برای خرید قرار میگیرد.
پارکتها از نظر نوع چوب مورد استفاده در ساخت و ضخامت لایهها انواع مختلفی دارند. هر یک از انواع پارکت ویژگی منحصر به فردی دارد که میتواند شما را در انتخاب قانع کند؛ با این حال بسته به معیارهای خود و فضایی که در نظر دارید باید مناسبترین پارکت را انتخاب کنید؛ به عنوان مثال اگر به دنبال ماندگاری و دوام بیشتر هستید باید بدانید که در مقایسه با پارکت چوبی و لمینت، لمینت دوام بیشتری دارد.
از جمله دیگر ویژگیهای بارز انواع پارکت این است که قابلیت اصلاح و تعمیر دارد. تعمیر پارکت روشهای مختلفی دارد. انتخاب بهترین روش تعمیر به نوع آسیب وارده به پارکت بستگی دارد.
نصب پارکت چگونه است؟
همان طور که گفته شد نصب پارکت کف، کار راحتی است ولی باید یک نصاب حرفهای این کار را انجام دهد. اگر نصاب حرفهای این کار را انجام ندهد ممکن است در آینده دچار مشکل شوید. بهترین مدل پارکت طوسی بازار را هم که خریده باشید باید برای نصب آن از افراد متخصص استفاده کنید. برخی از پارکتها با چسب نصب میشوند؛ اما برخی دیگر در هنگام نصب نیازی به چسب ندارند و باید از طریق نری- مادگی به هم متصل شوند. باید در هنگام نصب پارکت نکات زیادی را رعایت کرد تا بدون مشکل نصب شود و ایرادی نداشته باشد.
باید قبل از نصب کردن پارکت، آنها را در محیطی که قرار است نصب شود قرار دهید تا با دمای آنجا سازگار شود.
اگر کفی که قرار است پارکت نصب شود رطوبت داشته باشد، باید ابتدا رطوبت آن را برطرف کنید.
اگر گرد و غبار یا جرمی داشته باشد باید آن را برطرف کنید.
اگر کف محل مورد نظر موکت باشد میتوانید به جای نصب پارکت روی سیمان، نصب پارکت روی موکت انجام شود.
مراحل نصب پارکت
- ابتدا باید برای نصب پارکت از یک نصاب حرفهای استفاده نمایید.
- بهتر است در هنگام نصب پارکت، نور اتاق را در نظر بگیرید و در جهت نور نصب کنید.
- در اتاقهای مستطیلی نباید نور را در نظر بگیرید و باید پارکت را در جهت طول اتاق نصب کنید.
- دیواری که طویلتر است را انتخاب کنید و فوم را به موازات اتاق پهن کنید.
- دقت کنید که پارکت چوبی را به طور کامل به دیوار نچسبانید و با کمی فاصله این کار را انجام دهید.
- بهتر است نصب کردن پارکت را از سمت چپ شروع کنید و به همین صورت ادامه دهید.
- تایل آخری که به دیوار میرسد را برش دهید تا مناسب همان قسمت باشد.
- چیدمان تایلهای پارکت به چند روش مانند پلهای، درهم، آجری، جناقی و… صورت میگیرد. یکی از بهترین این چیدمانها، چیدمان پلهای است.
- نگران پارکتهای بریده شده نباشید. اگر اندازه مناسبی داشته باشند میتوانید در ابتدای نصب از آنها استفاده نمایید.
- توصیه میشود که در همه مراحل نصب کردن پارکت، از فوم استفاده نمایید و فومها را روی یکدیگر قرار ندهید و به صورت مماس در کنار هم بگذارید.
انواع چوب استفاده شده در پارکت
پارکتها از چوبهای مختلفی که دوام بیشتری دارند، ساخته میشوند. بعد از معرفی پارکت نوبت به این میرسد که انواع پارکت از لحاظ نوع چوب به کار رفته در ساختار را به شما معرفی کنیم.
چوب درخت بلوط
پارکتهایی که از چوب درخت بلوط هستند دوام بالاتری دارند و به دلیل رنگ بسیار زیبایی که دارد در منازل مسکونی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از چوب درخت بلوط در پارکت مزایای بی نظیری را پدید میآورد که این مزایا عبارتند از:
- رنگ پذیری بسیار راحت
- تنوع بسیار زیاد در خصوص رنگ و طرح
- مقاومت در مقابل نفوذ قارچها و دیگر موارد بهداشتی
- دوام بسیار بالا
- ساختار بسیار قوی چوب در مقابل تاب برداشتن و شکستن
- راحت بودن در تمیز کردن
- ظاهری طبیعی و متناسب با دکوراسیون
چوب درخت افرا
درخت افرا بیشتر در شمال ایران رشد میکند و درون آن تیره رنگتر از بیرون آن است. چوب افرا بر اساس بافتی که دارد به دو دسته سخت و نرم تقسیم میشود؛ اما باید دقت داشته باشید که مقاومت چوب افرا نرم از سایر چوبهای سخت بیشتر است؛ به همین سبب این چوب برای کارهای تزیینی و دکوراسیون داخلی بسیار مناسب است.
یکی از مزیتهای این چوب این است که در برابر هوا تغییر رنگ ندارد؛ به همین دلیل در صنعت دکوراسیون داخلی کاربرد ویژه دارد. این نوع چوب به دلیل روشن بودن، ظاهر زیبایی دارد؛ همچنین باعث میشود تا بازتاب نور بهتر صورت بگیرد و زیبایی منزل چند برابر شود.
چوب راش
چوب راش یکی از چوبهای با کیفیت است که در بخشهای مرطوب شمالی یافت میشود. این چوب کاربرد زیادی در ساخت انواع پارکت دارد. در ادامه به بررسی ویژگیهای چوب راش میپردازیم.
- یکی از مهمترین ویژگیهای این چوب خشک شدن سریع آن است؛ همچنین اینکه این چوب در هنگام خشک شدن تنش کمتری دارد.
- چوب راش انعطاف پذیری بالایی دارد؛ به همین دلیل به راحتی در انواع سازههای چوبی کاربرد دارد.
- قطر چوب راش یکی از مشخصات اصلی این چوب است.
- گرههای این چوب بسیار کم و سطحی یک دست دارد.
- به خاطر همین ویژگیها افراد زیادی علاقه دارند از چوب راش برای پارکت استفاده کنند.
چوب درخت گردو
چوب گردو در عین این که چوب سبکی است از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و دوام بالایی دارد. یکی از مزیتهایی که باعث شده است این چوب برای پارکت طرفدار زیادی داشته باشد این موضوع است که در برابر پوسیدگی مقاوم است. چوب گرد که در برخی از منازل به عنوان پارکت استفاده میشود ظاهر بسیار زیبایی را به منزل میبخشد.
چوب درخت گیلاس
پارکتهای ساخته شده از این چوب، رنگ طلایی مایل به قهوهای دارند. استفاده از چوب گیلاس در پارکتهای چوبی مزایای منحصر به فردی را به همراه دارد از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- دوام بسیار زیاد
- مقاومت قابل قبول در مقابل رطوبت و حجم مشخصی از آب
- ایجاد طرحهای گرم و طبیعی با ظاهری شکیل و رگههای یک دست
- قابلیت تعمیر و ترمیم مجدد
- تنوع رنگ طبیعی در طیف رنگهای روشن تا تیره
اما استفاده از چوب در پاکت دارای معایب خاصی است که در ادامه به معایب موجود در استفاده از چوب گیلاس در پارکت میپردازیم.
از جمله معایب موجود چوب گیلاس عبارتند از:
- تشدید و زیادتر کردن صدای راه رفتن
- لغزندگی نسبی در پارکت
- احتیاج به تمیز نمودن مکرر و مداوم
- قیمت خرید و هزینه بالای نصب به نسبت دیگر انواع پارکتهای چوبی
خرید پارکت
در هنگام خرید باید به نکات و اصول مهمی توجه کنید تا بتوانید خرید مطلوبی را انجام دهید. اولین موردی که باید هنگام خرید پارکت به آن توجه کنید کیفیت جنس پارکت است. تمامی مزایای پارکت به کیفیت آن بستگی دارد؛ به همین علت هرچه کیفیت پارکت بالا باشد مزایای بیشتری دارد و در نتیجه قیمت بیشتری دارد. یکی از موارد دیگری که باید به آن دقت کنید هماهنگی پارکت با دکوراسیون داخلی است که باید با یکدیگر مطابقت داشته باشد.
انواع پارکتها
پارکتهای استفاده شده در دکوراسیون خانه بسیار متنوع و زیاد است که هر کدام از آن برای مکانهایی مناسب است و مزایا و معایب متفاوتی دارد. از انواع پارکتها بخواهیم نام ببریم میتوانیم به پارکتهای چوبی، پارکتهای اپوکسی، پارکتهای pvc، پارکتهای پلاستیکی و پارکتهای لمینت اشاره کرد. پارکتهای لمینت کاربرد زیادی در دکوراسیون داخلی دارد و به همین منظور افراد زیادی این نوع پارکت را در طراحی دکور منزلشان استفاده میکنند که در این موقعیت بهتر است اطلاعات کافی در مورد پارکتهای لمینت داشته باشید و حتما چندین نمونه پارکتهای لمینت را مشاهده کنید.
پارکت لمینت چیست؟
پارکت از کفپوشهای بسیار قدیمی و عمومی است که اکثر افراد برای کف سازی از آن استفاده میکنند. این کفپوش بسیار زیبا و شیک است و باعث میشود نمای کلی دکوراسیون داخلی شما بسیار مدرن و شیک به نظر برسد. پارکت لمینت از جنس اچ دی اف است که لایه روکش طرح چوب بر روی آن کشیده شده است. بنابراین پارکت لمینت از لایههای مختلفی ساخته شده است؛ به همین علت علاوه بر زیبایی استحکام بالایی دارد. اگر قصد استفاده و خرید پارکت لمینت برای هر فضایی که مورد نظر شما است را دارید کافی است به حامی ساخت مراجعه کنید تا تیم ما آن را به بهترین نحو برای شما اجرا کند. ما با 12 سال سابقه درخشان در زمینه طراحی و اجرا دکوراسیون میتوانیم تمامی خواستههای شما در ارتباط با دکوراسیون به بهترین نحو انجام دهیم.
خرید پارکت لمینت چه مزایایی دارد؟
مزایای پارکت بسیار واضح است تا آنجایی که باعث شده است افراد زیادی به سمت خرید پارکت لمینت بروند. یکی از دلایل استفاده از پارکت لمینت این است که پارکت لمینت به کف ساختمان چسبانده نمیشوند و برای استفاده از آن در کف ساختمان توسط شیارهایی که در کنارههای کفپوش تعبیه شدهاند به یکدیگر قفل میشوند. این روش باعث میشود کل کفپوشی که روی سطح بکار رفته است به صورت یکپارچه عمل کند و بسیار محکم سر جای خود ثابت شوند؛ به همین علت از چسب استفاده نمیشود و به مراتب سرعت نصب پارکت لمینت بالا میرود. یکی دیگر از علتهایی که افراد علاقه دارند از پارکت لمینت استفاده کنند عدم استفاده از چسب است؛ به این علت که علاوه بر سرعت بالا در نصب، آسیبی هم به کف ساختمان نمیزند. ازعلتهای مهم دیگر استفاده از پارکت لمینت عایق حرارتی و صدا است؛ به این علت که قبل از نصب در زیر پارکت لمینت فوم مخصوصی پهن میکنند. پارکت لمینت بسیار در برابر آب و رطوبت مقاوم است؛ به همین دلیل از پارکت لمینت میتوان در فضای آشپزخانه نیز استفاده کرد؛ همچنین در برابر خراشیدگی و اجسام نوک تیز بسیار مقاوم هستند و به ندرت آسیب میبینند. عمر بالای پارکت لمینت باعث شده است طرفداران زیادی را برای استفاده از آن ترغیب کند؛ لازم به ذکر است که پارکت لمینت قابلیت جابجایی دارد و میتوانید آن را به محل دیگری ببرید و در مکان جدید نصب کنید.
معایب پارکت لمینت
قطعا برای برخی از افراد سوال ایجاد میشود که معایب پارکت چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید در نظر داشته باشید که پارکت لمینت علاوه بر مزایای بسیار زیادی که دارد معایبی نیز دارد. یکی از معایب پارکت لمینت مقاومت پایین آن در برابر سیستمهای سرمایشی و گرمایشی از کف است. یکی دیگر از معایب این پارکت این است که موقع راه رفتن سر و صدا ایجاد میکنند و این سروصدا به علت عدم استفاده از چسب برای نصب آنها است. از معایب دیگر پارکت لمینت این است که در فصلهای گرم سال مثل تابستان پارکت لمینت منبسط میشود و این امر به مرور به آنها آسیب میرساند. برای جلوگیری از این اتفاق باید فضایی را هنگام نصب برای ایجاد انبساط خالی کنید که البته این کار باعث نفوذ گرد و خاک به زیر لمینت میشود.
پارکت بهتره یا سرامیک؟
در انتخاب اینکه پارکت بهتره یا سرامیک، باید بگوییم سرامیک قطعا انتخاب به صرفهتری برای شما خواهد بود؛ اما در مقابل نصب سختتری نیز دارد که باعث میشود در صورت آسیب دیدگی سرامیک، هزینه زیادی را بابت تعمیر آن متحمل شوید. نیازی به یادآوری نیست که نصب سرامیک دردسر و کثیف کاری زیادی دارد؛ علاوه بر آن، سرامیک در فصلهای سرد سال، به شدت سرد است و راه رفتن بر روی آن میتواند برای سلامتی بسیار مضر باشد. امکان شکستگی سرامیک نیز از پارکت بیشتر است. در واقع تغییر ناگهانی دما و یا وارد آوردن ضربه میتواند باعث ترک خوردن سرامیک شود؛ اما شست و شوی سرامیک بسیار راحتتر از پارکت خواهد بود. از طرف دیگر، پارکت گرمای زیادی دارد که در زمستان پاهای شما را اذیت نخواهد کرد؛ همچنین دوام بالایی دارد و تعمیر پارکت نیز به راحتی انجام میگیرد؛ در عوض نظافت آن به راحتی سرامیک نیست و قیمت بالاتری نیز دارد.
قیمت پارکت
قیمت پارکت به عوامل متعددی بستگی دارد که بهتر است برای خرید آن تمامی این موارد را بدانید و با آگاهی کامل خرید مطلوبی داشته باشید. یکی از مواردی که بر روی قیمت تاثیر بسزایی دارد برند پارکت است. برندهای مختلف پارکت قیمتهای متفاوتی را ارائه میدهند؛ به طور مثال قیمت پارکت لمینت متفاوتتر از سایر پارکتها است. علاوه بر آن کیفیت پارکت بر قیمت آن بسیار تاثیر گذار است. از آنجایی که پارکت انواع مختلف دارد قیمت آن نیز ممکن بر اساس انواع آن متفاوت باشد؛ به طور مثال پارکت سفید براق ممکن است از پارکت قهوهای قیمت بالاتری داشته باشد. از موارد دیگر، میزان مقاومت پارکت در برابر خراش و مقاومت آن در برابر آب و رطوبت و همچنین عدم تغییر حالت به مرور زمان را میتوان از مهمترین عوامل تعیین کنندهی قیمت پارکت دانست. بهترین پارکت ایرانی به هیچ عنوان کیفیت پایینتر از پارکت خارجی ندارد. اگر به دنبال پارکتی با قابلیت بالا و قیمت مناسب هستید ما اطلاعات دقیق و بالایی را در اختیار شما میگذاریم تا بتوانید بهترین پارکت را خریده و در دکور خانه به کار ببرید.